fbpx
Top

DANSEN IN TIJDEN VAN CORONA

Per 3 maart 2021 zijn er de volgende mogelijkheden om danslessen te volgen!
Buiten danslessen voor alle dansers t/m 26 jaar. Online lessen via Zoom voor de dansers van 27 jaar en ouder.

BUITEN DANSLESSEN

De buiten danslessen mogen helaas alleen nog maar gegeven worden aan de dansers t/m 26 jaar.

Een buiten dansles hoeft niet meer gereserveerd te worden.
Omdat we per heden 2 buiten danslocaties hebben kunnen we het “normale” lesrooster draaien. Daardoor dans je voornamelijk gewoon weer met je eigen groep. Een aantal groepen zijn samengevoegd! Dit heeft te maken met de beperking lestijden ivm de nog steeds lopende avondklok. Hieronder de groepen die zijn samengevoegd:

SAMENGEVOEGDE LESSEN

Maandag, Modern 15+ GEV —> Vrijdag, Modern VO
Dinsdag, Peuterdans 2-4 —> Zaterdag, Peuterdans 2-4 B
Woensdag, Modern/Jazz SEL 17+ (t/m 26j) & Jazz Adults GEV (t/m 26j) —> Woensdag, Modern/Jazz SEL/GEV (t/m 26j)
Woensdag, Modern/Jazz SEL 17+ (27+’ers) & Jazz Adults GEV (27+’ers) —> Woensdag, Modern/Jazz SEL/GEV (27+) ZOOM
Donderdag, Modern/Jazz SEL 11-13 & Modern 12-14 —> Donderdag, Modern 11-14

Druk op onderstaande button om direct naar het leden portaal te gaan om het lesrooster te bekijken!

INLOGGEN LEDEN

Druk op onderstaande button om direct het lesrooster te bekijken!

LESROOSTER BUITEN & ONLINE
INFORMATIE BUITEN DANSLESSEN

Locatie buiten danslessen
De buiten danslessen worden gehouden direct achter 24DC, Peppelensteeg 10. De ingang van de buiten danslocatie is te vinden aan de rechter zijkant van het gebouw. De dansschool (binnen-accommodatie) is alleen open voor als je heel nodig naar het toilet moet. We adviseren alle leerlingen om thuis naar het toilet te gaan. Ook kleed je je thuis om. De kleedkamers van 24DC zijn niet in gebruik.

Vervoer en tijden
– Kom als dit mogelijk is alléén en op de fiets
– Gelieve te houden aan de tijden wanneer je les hebt. Kom maximaal 5-10 minuten van tevoren naar de dansles en ga naar de dansles direct naar huis.

Ouders/verzorgers (18+ers) bij de danslessen
Om risico’s te vermijden mogen ouders/verzorgers die de kinderen weg brengen niet blijven kijken. De gemeente heeft dit ook verboden. Uiteraard is het mogelijk om in de auto te wachten op de parkeerplaats.

Ziekteverschijnselen
– Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°)
– Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft mag je weer komen dansen en naar buiten
– Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.

LIVE ONLINE DANCE CLASS

Live danslessen via ZOOM

Ben je 27 jaar of ouder, helaas kunnen we je nog steeds geen dansles in real life aanbieden. Daarom gaan de Online danslessen via Zoom nog steeds door! Wil je weten op welke dagen en tijden de Zoom danslessen worden gegeven? Check het lesrooster op het Clubportaal met je 24-account!

Druk op onderstaande button om direct naar het Clubportaal te gaan om de te kijken wanneer de Zoom danslessen gegeven worden.

INLOGGEN LEDEN
HOE VOLG JE DE LIVE ONLINE DANCE CLASSES?

De Live-Online Dance Class via Zoom is een video-conference waarbij ons beeld en jou beeld in een afgesloten online ruimte met elkaar worden gedeeld. Zo kan jij de dansles alsnog volgen, maar wij kunnen ook met jou mee kijken of je het wel goed doet. Dus zet ‘m op!

1. Installeer de app Zoom op je smartphone of laptop/computer. Je hoeft geen account aan te maken om een Live Online Dance Class te volgen!

2. Connect op het tijdstip wanneer je een dansles wilt volgen met de juiste Meeting ID nummers, of klik op de Room-Link. Kijk goed welke link je moet hebben voor de juiste studio! VIA HET CLUBPORTAAL BIJ DE DESBETREFFENDE ZOOM DANSLES VIND JE DE MEETING-ID NUMMERS EN PASSCODES.

3. Verander eventueel je video-chat naam.

4. Klik op “Join” om deel te nemen.

5. Voer het wachtwoord in die bij de Meeting ID hoort.

6. Zweten maar!

ONLINE DANCE CLASS

Alle Online Dance Classes van vorig seizoen zijn nog steeds online te volgen!

HOE VOLG JE EEN ONLINE CLASS?

Zorg dat je voldoende ruimte hebt. We hebben het lesmateriaal zo ontwikkeld dat je dit thuis, misschien met een beetje schuiven van het meubilair, kan uitvoeren.

We hebben elk onderdeel van een normale dansles gecategoriseerd in verschillende dansstijlen en leeftijdscategorieën.

Begin met een “warming up” en vervolg je thuis dansles met één of meerdere “technische & kracht oefeningen”. Wanneer je hiermee klaar bent kan je een “choreografie” uitkiezen. Je sluit de les af met een “cooling down” of één van de stretch oefeningen van de “warming up”.

We hebben de filmpjes zo kort mogelijk gehouden. De uitleg kan daardoor vrij rap overkomen. Je kan altijd terug of vooruit spoelen. Je bepaald dus je eigen tempo, een voordeel van online danslessen!

Indeling moeilijkheidsgraad:
ALL = All level: voor alle dansers boven de 9 jaar
INT = Intermediate: voor gevorderde dansers