fbpx
Top

Lesaanbod

Bekijk hieronder ons lesaanbod

Bij vragen neem gerust contact met ons op!

OUDER & KIND DANS (1,5 - 3 JAAR)

Ouder & Kind dans vanaf anderhalf jaar is de uitgelezen kans om samen met je (klein)kind te dansen. Op deze leeftijd kan alleen dansen namelijk nog best spannend zijn, op deze manier kan je kind zich veiliger voelen en zo gemakkelijker hun eigen bewegingsmogelijkheden ontdekken.

In de lessen wordt er d.m.v. dans, muziek, spel en attributen de ontwikkeling van hun motorische, cognitieve en sociale vaardigheden gestimuleerd. Bij de Ouder & Kind lessen draait het om plezier en verbinding. Dit alles met een vleugje fantasie!

PEUTERDANS (2,5 - 4 JAAR)

Bij peuterdans ook wel adv, algemene dansvorming genoemd leert je kindje bewegen op verschillende soorten muziek en wordt er met wisselende thema’s gewerkt zodat ieder kind zijn eigen avontuur beleeft! Naast het plezier ontwikkelt je kind door het oefenen van eenvoudige danspassen, improviseren en het werken met herkenbare bewegingen, zoals rennen, springen, rondjes draaien, zwaaien, en rollen, zijn of haar motoriek, muzikaliteit, richting- en ritmegevoel.

SWINGKIDS (5 - 8 JAAR)

De les swingkids is een mix van verschillende dansstijlen waaronder Jazz, Modern en Hiphop/Streetdance. In deze les wordt de basis techniek van de bovenstaande dansstijlen aangeleerd. Op die manier kan ieder kind zich breed ontwikkelen, oriënteren en later doorstromen naar een dansstijl waar hij of zij het meeste affiniteit mee heeft. Swing jij met ons mee?

KLASSIEK BALLET

Ballet was de eerste academische dansvorm en vormt een goede basis voor iedere danser! Er wordt zorgvuldig aandacht besteedt aan je houding, souplesse en presentatie. Het kenmerkt zich door de sierlijke, lichte bewegingen maar vergis je niet…het is keihard werken!

JAZZ

Jazzdans is een dansvorm die opkwam in het begin van de twintigste eeuw als een Afro-Amerikaanse dansstijl.
Het is een dansstijl die bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt, denk hierbij aan de Klassieke en Moderne dans, Afrikaanse dans en Streetdance. Het is een dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid en kracht aan bod komen. De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken). Je danst op breed georiënteerde muziek van de top 40 tot oude jazzmuziek tot Afrikaanse klanken. Kortom een swingende, gevarieerde dansles!

MODERN

Moderne dans is een technische dansstijl waarbij expressie, dansen vanuit je gevoel centraal staat. De Moderne dansstijl kenmerkt zich door gebruik van grondwerk (Floorwork), zwaartekracht, dynamiek en (ont)spanning. In tegenstelling tot Ballet waar je veelal lichte (vast)staande bewegingen maakt wordt alles hier vanuit een wat lossere manier bekeken, denk aan improvisatie, zwaaiende, vloeiende en krachtige bewegingen.

MODERN/JAZZ

Dit is een combinatie van de Moderne en Jazz technieken. Naast de kenmerkende geïsoleerde bewegingen van de Jazz les wordt in deze les ook grondwerk (Floorwork) en zwaaiende bewegingen geïntrigeerd. Kortom het beste van beide, kom eens langs en ervaar het zelf!

HIPHOP

Hiphop dans is onderdeel van de hiphop cultuur die begon in de achterstandswijken van The Bronx en Brooklyn in New York en is een street dance stijl wat gedanst wordt op voornamelijk hiphop, rap muziek maar ook op r&b, funk en top40 enzovoort. Wat hiphop populair maakt, is dat er geen standaard regels zijn. De dansstijl blijft zich nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, waacking, krumping, bonebreaking en new style.
New style is de laatste variant binnen het hiphop genre en mixt alle hiphop stijlen op een experimentele manier hierdoor ontstaan nieuwe en originele bewegingen. De kenmerkende bewegingen die we terug zien zijn isolaties, bouncende bewegingen, lichaamszwaartepunt bij de grond, bewegen op accenten en/of beat van de muziek.

FEMALE HIPHOP

De female hiphop les bestaat uit verschillende invloeden en substijlen o.a waacking, voguing en afrodance. In deze les ga je aan de slag met de vrouwelijke kant van HipHop, denk aan sierlijke, sexy maar ook stoere bewegingen. Werken aan je zelfvertrouwen? Dan is deze les voor jou!

BREAKDANCE

Deze dansstijl valt onder hiphop, maar heeft een eigen techniek. Je danst bij deze dansstijl veel op de grond en maakt gebruik van je handen en voeten om acrobatische bewegingen uit te voeren. Hier is veel kracht, doorzettingsvermogen, stamina en explosiviteit voor nodig! Wil jij de uitdaging aangaan? Kom dan eens langs om toffe tricks te leren!

FLOORWORK

Floorwork is een onderdeel van de moderne dans waarbij je de grond gebruikt om je voort te bewegen. Kenmerkende bewegingen zijn rollen en sliden waarbij ontspanning een belangrijk onderdeel is om het zo soepel mogelijk uit te voeren. Ondanks dat het er organisch uit ziet vergt het veel kracht in je centre (buikspieren) en in de armen om deze bewegingen uit te kunnen voeren. In een gevorderde floorwork les zal je ook meer acrobatische bewegingen terug zien. Floorwork is een goede combinatie met pilates en/of breakdance. Voeten van de vloer, slide jij lekker mee?

DansFit 50+

DansFit 50+ is dé dansles voor senioren die van uitdaging houden, hard willen werken, fit willen blijven en natuurlijk niets liever doen dan dansen op opzwepende muziek. Een toegankelijke swingende les waarin de docent het niveau aanpast aan de groep. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Kom gezellig meedoen en dans je fit!

JAZZ-CONDITIE

Een heerlijke toegankelijke les om naast dat je gericht aan je conditie werkt ook echt het dansgevoel te ervaren. Deze les is in de basis te vergelijken met een aerobics les maar dan met meer swing en uitdagende combinaties, danspassen. Kom gezellig meedoen en dans je fit!

PILATES

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining waarbij je je focust op je houding en ademhaling. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig, sterk en soepel lichaam te krijgen. Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die je op je eigen niveau kan uitvoeren en worden
beoefend op een mat. Ben jij er klaar voor om op een gecontroleerde wijze hard aan je lijf te werken? Meld je dan nu aan voor een proefles!

Bekijk ons lesrooster door op de onderstaande button te klikken

LESROOSTER 2021-2022