Top

Coronavirus & danslessen

Update: 25-03-2020

We zijn pas 1,5 week onderweg en dit voelt nu al als een eeuwigheid. Van dagelijks enthousiaste dansers in onze studio, die niet genoeg kunnen krijgen van dansen en de gezelligheid, naar een lege en stille dansschool. Wij vinden het vreselijk en hartverscheurend om deze gestelde maatregel in acht te moeten nemen maar verkiezen natuurlijk gezondheid boven alles!

Twentyfour Dance Centre (24DC) kenmerkt zich zowel om de hoge kwaliteit van de danslessen als het familiaire groepsgevoel. Het moment waar dansvrienden en vriendinnen elkaar in de armen vliegen en ouders hun kinderen vol trots kunnen bewonderen. Een bittere pil die jij, maar ook wij moeten slikken want we haalden hier allemaal ontzettend veel vreugde en voldoening uit.

Desondanks hebben we als team zoals je weet direct onze handen in één geslagen (figuurlijk gezien natuurlijk) door het platform “Online Dance Classes” te creëren waarbij onze 24-dansers toch danslessen kunnen volgen. Binnen 2 dagen een platform met een aantal dansvideo’s en binnen 5 dagen aangevuld met maar liefst 30 video’s. Ook deze week zijn we weer volle bak aan het filmen en editen om zo snel mogelijk de lessen aan te vullen met nieuwe oefeningen en choreografieën. We weten dat dit natuurlijk niet de normale dansles evenaart maar hopelijk biedt dit initiatief iets van verlichting in deze bijzonder vervelende tijd. We zijn in ieder geval ontzettend blij met alle positieve reacties die wij reeds hebben ontvangen, dank daarvoor!
 
Ondanks de extra maatregelen uit de laatste persconferentie van Premier Rutte, die aangaf alle bijeenkomsten te schrappen tot 1 juni, geldt dit nog niet voor ons. Volgens het RIVM vallen alle scholen en o.a. ook sport- en dansscholen nog onder de 6 april maatregel. Wellicht wat voorbarig maar voor alsnog gaan we uit van deze datum waarna we onze deuren weer kunnen openen. Wij zullen dan ook de maand april zoals gewoonlijk incasseren. Wij vragen om jullie geduld en begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Zonder jullie steun kunnen wij helaas niet voortbestaan. 
 
Probeer elke dag alleen of samen met je hele gezin een dansles via “Online Dance Classes” te volgen en je zal merken dat je je weer lekker energiek voelt. Blijf trainen, be happy & stay save!

PS: blijf ons dansvideo’s sturen, dit vinden wij echt geweldig! Dit kan via Whats-app, ons nummer 0615310950. Zet er even bij of je dit liever privé wil houden of dat we het op Instagram mogen zetten.
 
We houden jullie op de hoogte!

Team 24DC


Update: 15-03-2020

Ongelofelijk vervelend en iets waar wij als 24DC nu al dagen wakker van liggen: gaan we onze dansschool sluiten voor een bepaalde tijd? Het antwoord hierop is helaas… ja. Twentyfour Dance Centre sluit haar deuren in ieder geval t/m 6 april 2020.

Binnen 24DC dragen wij de verantwoordelijkheid over bijna 400 dansers per week. De leeftijden variëren van jong tot oud. Wij kijken dan ook niet naar wat lokale dansscholen in deze situatie doen, maar naar wat wij, als team, verantwoord genoeg vinden. Wij geven tenslotte ontzettend veel om onze dansers en medewerkers. Fysieke en mentale gezondheid heeft altijd onze hoogste prioriteit. Daarom hebben wij dan ook als team gezamenlijk een weloverwogen keuze gemaakt om de dansschool te sluiten. Wij hopen dat iedereen begrip heeft voor deze ongekende situatie.

24DC gesloten, wat nu…

EINDVOORSTELLING
Voor alsnog proberen we optimistisch te blijven en de goede hoop erin te houden dat de eindvoorstelling op 16 mei door gaat. Dit ligt natuurlijk aan hoe de hele situatie zich verder gaat ontwikkelen. Wij zullen dagelijks de ontwikkelingen blijven volgen.

ONLINE DANCE CLASS
Omdat de eindvoorstelling eigenlijk al over twee maanden is zijn wij direct aan de slag gegaan met het opzetten van online danslessen. Dit zodat jullie lekker in beweging blijven, maar ook de choreografieën per groep voor de eindvoorstelling aangeleerd krijgen. Wij proberen dit zo snel mogelijk te lanceren!

Mocht je naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen hebben neem vooral contact met ons op via info@24dancecentre.nl.

Flatten the curve & be save!

Liefs team 24DCUpdate 13-03-2020

I.v.m. de extra maatregelen die zijn genomen vanuit de overheid en het advies van het NOC*NSF sluiten wij in ieder geval aankomend weekend, vr 13 en za 14 maart, onze deuren.

De overheid vraagt nederlanders sociale contacten sterk te verminderen en zo veel mogelijk thuis te werken. Ondanks dat dansen ons beroep en dus ons leven is weten wij ook dat dansen in zijn algemeenheid geen top prioriteit is, vooral als het gaat om mensen levens. 

Wij maken ons dan ook zorgen als het gaat om de gezondheid van onze dansers en medewerkers en willen daarom het risico tot besmetting minimaliseren. 

Aankomend weekend onderzoeken wij of het veilig en verantwoord genoeg is om onze deuren toch weer te openen. Mochten we na het weekend toch weer open gaan zullen wij uiteraard extra maatregelen treffen. Houdt onze mediakanalen goed in de gaten!

Wij hopen op iedereen zijn medewerking en dat een ieder begrip heeft voor deze ontzettend vervelende situatie. Jullie horen maandag meer van ons!

Team 24DC