Top

BUITEN DANSLESSEN

Buiten dansen is hopelijk voor eventjes het nieuwe normaal! Gek? Nee, het valt best mee!
Sinds 11 mei draaien we het (bijna) volledige lesrooster voor onze deur op de parkeerplaats. We ontvangen  al onze leerlingen van jong tot oud weer met open armen, maar nu met 1,5 meter afstand. Kom jij ook weer dansen? Lees dan eerst alle informatie goed door voordat je komt!

Nog geen lid van Twentyfour Dance Centre? Ook jij bent van harte welkom. Neem contact met ons op!

Het buitenactiviteiten rooster verschilt ten opzichte van het normale rooster. De tijden zijn wat veranderd en sommige groepen zijn samengevoegd. Dit heeft o.a. te maken met dat we geen (hard) geluid mogen produceren na 20:00. Kijk dus goed in welke groep je mag aansluiten.

Weersverwachtingen: Gaan de lessen door deze week?

We hebben natuurlijk ook rekening te houden met het weer. Dit i.v.m. jullie en onze veiligheid maar ook vanwege onze apparatuur.

Check het stoplicht: Status buiten danslessen

STATUS BUITEN DANSLESSEN

MA
22 juni

DI
23 juni

WO
24 juni

DO
25 juni

VR
26 juni

ZA
27 juni

♦ Groen: de danslessen gaan wel door

♦ Oranje: de danslessen gaan wel door, maar er is regen voorspeld. Houdt de website goed in de gaten want hij kan rood worden. Als het onverwachts gaat regenen tijdens een dansles dan wordt de dansles gestaakt en wordt iedereen vriendelijk verzocht de activiteit te verlaten of opgehaald te worden. Schuilen in de dansschool is niet mogelijk.

♦ Rood: De danslessen gaan niet door

LESROOSTER BUITEN DANLESSEN

KLIK HIER voor het volledige buitenactiviteiten lesrooster! 

INFORMATIE BUITEN DANSLESSEN

Het is erg belangrijk dat je op de hoogte bent van alle maatregelen en protocollen. Zorg dat je de informatie goed doorleest voordat je komt dansen!

INFO BUITEN DANSLESSEN

Danslessen en leeftijden

De danslessen die buiten worden aangeboden door 24DC zijn voor de volgende doelgroepen:

Alle leerlingen t/m 12 jaar: Er kan weer gedanst worden.

♦ Voor deze leeftijdscategorie geldt de 1,5 meter maatregel onder elkaar niet.

Wel adviseren we om zo veel mogelijk lichamelijk contact te vermijden en voor de zekerheid zo veel mogelijk afstand te bewaren. Bij voorkeur 1,5 meter.

♦ Zit je in een dansles waarbij er ook leerlingen zijn die 12+ jaar zijn dan moet je je houden aan de richtlijnen voor 12 t/m 18 jaar, zie hieronder.

Alle leerlingen van 13+ jaar: Er kan weer gedanst worden.

♦ Voor deze leeftijdscategorie geldt de 1,5 meter maatregel wel. Houdt dus voldoende afstand van elkaar. Een corona-coördinator zal toezien of je aan deze maatregelen houdt.

Locatie buiten danslessen

De buiten danslessen worden gehouden op de parkeerplaats voor onze eigen deur bij 24DC, Peppelensteeg 10. We zetten de weg gedeeltelijk af met hekken en afzetlinten om de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers te garanderen. De dansschool (binnen-accommodatie) is alleen open voor als je heel nodig naar het toilet moet. We adviseren alle leerlingen om thuis naar het toilet te gaan. Ook kleed je je thuis om. De kleedkamers van 24DC zijn niet in gebruik.

Vervoer naar de danslessen en parkeren

  ♦ Kom als dit mogelijk is alleen en op de fiets

♦ Word je gebracht met de auto dan wordt de autobestuurder geacht zich te houden aan de rijrichtingen en Kiss en Ride + Pick up Zone die wordt aangegeven op onze “Buitenactiviteiten Plattegrond 24DC”. Wil je parkeren? Parkeer dan in de aangegeven parkeerplaatsen.

♦ Gelieve te houden aan de tijden wanneer je les hebt. Kom maximaal 5-10 minuten van tevoren naar de dansles en ga naar de dansles direct naar huis.

Zie plattegrond van de parkeerplaats met rijrichtingen onderaan deze pagina!

Ouders/verzorgers (18+ers) bij de danslessen

Om risico’s te vermijden mogen ouders/verzorgers die de kinderen weg brengen niet blijven kijken of wachten. De gemeente heeft dit ook verboden. Kom je buiten Ede en wil je toch wachten op de parkeerplaats? Dan vragen we je vriendelijk om de auto te parkeren in de aangeven parkeerplaatsen en in de auto te blijven wachten.

Corona-coördinator/ vrijwilligers gezocht

Eén van de verplichte maatregelen is dat er een corona-coördinator aanwezig moet zijn wanneer we de activiteiten geven. Deze coördinator zal de opgestelde maatregelen en protocollen bewaken, zorgen dat iedereen zich eraan houdt en waar nodig klanten en buitenstaanders hierop wijzen. Ook is deze coördinator het aanspreekpunt voor de politie en handhaving. De corona-coördinator is te herkennen aan een felgekleurd hesje.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (18+) die deze belangrijke taak op zich willen nemen voor een 1 of meerdere dagen in de week tijdens onze buitenactiviteiten. Wie helpt ons mee om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt??Stuur een mailtje naar info@24dancecentre.nl en meld je aan als vrijwilliger!

“Maatregelen & protocollen”, volledige “Buitenactiviteiten Rooster” en “Plattegrond”

Naast de bovengenoemde punten hebben we nog een informatieprotocol voor de dansers en aparte voor ouders opgemaakt. Hier staan alle regels nog eens duidelijk op één pagina. Zie bijlage/onderstaand voor deze protocollen, het buitenactiviteiten rooster en de plattegrond.

INFORMATIEPROTOCOL: DANSERS

We adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren:


Ziekteverschijnselen

 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft mag je weer komen dansen en naar buiten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.


Vervoer naar de dansschool

 • Kom niet eerder dan 10 minuten (het liefst 5 minuten) voor aanvang van je dansles naar de danslocatie. De corona-coördinator of je desbetreffende dansdocent vangt je op.
 • Kom zo veel mogelijk alleen naar de dansschool en alleen wanneer er voor jou een dansles gepland staat.
 • Word je gebracht met de auto dan moet de autobestuurder zich houden aan de rijrichting die wordt aangegeven, zie plattegrond.
 • Als je met de fiets komt gelieve je fiets te plaatsen op de aangegeven fietsparkeerplaatsen, zie plattegrond.
 • Verlaat de danslocatie/ parkeerplaats waar de danslessen worden verzorgd direct na het einde van de dansles. Niet blijven hangen!


Danskleding, omkleden en overige maatregelen

 • Kom in dans- of sportkleding naar de danslessen. Er wordt gedanst op de parkeerplaats dus schoenen aan is verplicht. Kleedkamers zijn gesloten.
 • Zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest. Het toilet kan alleen gebruikt worden voor uiterste noodgevallen.
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
 • Wij adviseren om een mobiel, als je deze hebt, mee te nemen. Mocht het bijvoorbeeld gaan regenen en je opgehaald moet worden kan je direct je ouders/verzorgers bellen.
 • Neem een tas mee waar je een bidon, extra jas/vest en eventueel je mobiel in kan doen.
 • Er is de mogelijkheid om buiten je handen te wassen, we hebben hiervoor diverse units staan.


Danslessen en lesrooster (buitenactiviteitenrooster)

 • Volg altijd de aanwijzingen op van de dansdocenten, corona-coördinator en handhaving.
 • Dansers van 13 jaar en ouder moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen, dus ook tot de dansdocenten en andere dansers.
 • Bij dansers t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde. Behalve als je in een dansgroep zit waarbij er ook dansers zijn die 13 jaar en ouder zijn, dan geldt de 1,5 meter regel.
INFORMATIEPROTOCOL: OUDERS

Lees eerst het informatieprotocol voor dansers We adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren:

 • Informeer je kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • Stem met je kind je contactgegevens af zoals 06-nummer;
 • Breng je kind(eren) alleen naar de danslocatie wanneer er een dansles voor jouw kind(eren) gepland staat;
 • Breng je kind(eren) niet naar de danslocatie als je kind klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts;
 • Breng je kind(eren) niet naar de danslocatie als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten dansen en naar buiten;
 • Breng je kind(eren) niet naar de danslocatie als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet uw kind thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Reis alleen met je kind(eren) of met personen uit jouw huishouden;
 • Breng je kind(eren) zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de danslocatie;
 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de danslocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren);
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de dansles op de danslocatie;
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, dansdocenten en corona-coördinator;
 • Als ondersteuning noodzakelijk is bij de dansles en/of toiletgang, is het toegestaan om één ouder/verzorger op de danslocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd moet worden;
 • Direct na de dansles halen de ouders/verzorgers de kinderen op van de danslocatie. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.
 • Houd je aan de rijrichting en Kiss & Ride Zone / Pick-up Zone, zie plattegrond;
VOLLEDIGE ``BUITENACTIVITEITEN ROOSTER``

Volledige LESROOSTER vanaf 11 mei 2020

KLIK HIER voor het volledige buitenactiviteiten lesrooster! 

PLATTEGROND